crash on startup in

General talk about Lost Alpha dream project

Moderators: jwknaggs, CruxMDQ, Nemo

crash on startup in

Postby m349783 » Fri Dec 01, 2017 8:29 pm

Error on startup, no stack trace though (see the log file below, why is stack trace missing?)

Any ideas how to fix? Search for this error gives nothing in forum.

Code: Select all
Expression    : FS.exist(fn,"$game_textures$",buf,".ini")
Function      : CGameFont::Initialize
File          : GameFont.cpp
Line          : 75
Description   : c:\program files (x86)\s.t.a.l.k.e.r. - lost alpha\gamedata\textures\ui\ui_font_hud_01.ini


Log file here:
Code: Select all
* Detected CPU: Intel(R) Xeon(R) CPU E3-1231 v3 @ 3.40GHz [GenuineIntel], F6/M12/S3, 3392.00 mhz, 22-clk 'rdtsc'
* CPU features: RDTSC, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, HTT
* CPU cores/threads: 4/8

Initializing File System...
using fs-ltx fsgame.ltx
FS: 18212 files cached, 971Kb memory used.
Init FileSystem 0.313501 sec
Lost Alpha 'xrCore' build 6659, Apr 30 2017

EH: 29559D66C7F69B7F792BA93DDE5739D4

Initializing Engine...
Starting INPUT device...
Loading DLL: xrRender_R2.dll
Loading DLL: xrRender_R3.dll
Loading DLL: xrRender_R4.dll
Executing config-script "user.ltx"...
! Cannot open script file [user.ltx]
Loading DLL: xrRender_R1.dll
Loading DLL: xrGame.dll
! Unable to find Software\GSC Game World\STALKER-SHOC\ in registry
* [win32]: free[1697336 K], reserved[2425876 K], committed[70836 K]
* [ D3D ]: textures[0 K]
* [x-ray]: crt heap[1082 K], process heap[425 K], game lua[0 K], render[0 K]
* [x-ray]: economy: strings[10324 K], smem[0 K]
SOUND: OpenAL: All available devices:
1. Generic Hardware, spec. 1.1 (default)
2. Generic Software, spec. 1.1
3. Generic Hardware on Pulseaudio, spec. 1.1
4. Generic Software on Pulseaudio, spec. 1.1
5. Generic Hardware on Built-in Audio Analog Stereo, spec. 1.1
6. Generic Software on Built-in Audio Analog Stereo, spec. 1.1
Executing config-script "c:\program files (x86)\s.t.a.l.k.e.r. - lost alpha\gamedata\config\default_controls.ltx"...
[c:\program files (x86)\s.t.a.l.k.e.r. - lost alpha\gamedata\config\default_controls.ltx] successfully loaded.
Executing config-script "user.ltx"...
! Cannot open script file [user.ltx]
SOUND: Selected device is Generic Hardware
* SOUND: EAX extension: absent
* SOUND: EAX deferred: absent
* sound : cache: 65537 kb, 4856 lines, 13820 bpl
! sound: OpenAL: Can't create source. Error: Invalid Value.
! SOUND: OpenAL: Max targets -  15

Starting RENDER device...
* GPU [vendor:10DE]-[device:11C0]: NVIDIA GeForce GTX 660
* GPU driver: 8.18.13.4052
* CREATE: DeviceREF: 1
* Vertex Processor: PURE HARDWARE
*     Texture memory: 2039 M
*          DDI-level: 9.0
* GPU shading: vs(fffe0300/3.0/30), ps(ffff0300/3.0/30)
* GPU vertex cache: unrecognized, 16
* NVAPI is missing.
* Starting rendering as 2-GPU.
* DVB created: 1536K
* DIB created: 512K
count of .thm files=294
* distortion: used, dev(30),need(14)
* color_mapping: used, dev(30),need(14)
* SSample: 1024x768
compiling shader postprocess
compiling shader postprocess_d
compiling shader postprocess_cm_pre
* SSample: enabled
compiling shader particle
compiling shader particle
compiling shader particle_distort
- r__tf_aniso 8
- r1_tf_mipbias 0.
compiling shader simple_color
compiling shader portal

FATAL ERROR

[error]Expression    : FS.exist(fn,"$game_textures$",buf,".ini")
[error]Function      : CGameFont::Initialize
[error]File          : GameFont.cpp
[error]Line          : 75
[error]Description   : c:\program files (x86)\s.t.a.l.k.e.r. - lost alpha\gamedata\textures\ui\ui_font_hud_01.ini


stack trace:

m349783
Newbie
 
Posts: 1
Joined: Fri Dec 01, 2017 8:20 pm

Re: crash on startup in

Postby dez » Wed Dec 06, 2017 3:21 pm

Hi, you need to install Lost Alpha 1.3000 (the 4 big parts) first, as DC update/patch does not contain the 15gb+ game in it itself, otherwise the installer would be at least 8gb big, if not more :)

Another issue can be, if you installed LA, and then the DC patch, but you didn't check the install paths, just clicked "next-next-next" until it finishes. In that case, the installer installed the game elsewhere, and it can not find the game files. Make sure you check the paths during installation.
dez0wave developer
User avatar
dez
dez0wave developer
 
Posts: 1211
Joined: Tue Jun 24, 2008 9:22 am
Location: Hungary


Return to Lost Alpha

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron